Vi på gården

Vi människor som bor på gården just nu…

Max har bott i Näsåker länge och är uppvuxen i gröna vågen, med djur och i väglöst land. Han är gårdens stora praktiker, han fixar och trixar med det mesta, han meckar och svetsar, bygger, konstruerar och uppfinner. I ladugården, med korna, finner han ro. Han är också utbildad familjeterapeut. Hans lönearbete är att han är deltidsbrandman, en vecka i månaden.

Emma har bott i Näsåker drygt tio år, hon lämnade staden och heltidsarbete för att ekorrhjulet snurrade för snabbt och konsumtionshetsen och prestationspressen blev för stor. Hon har bott många år i Latinamerika. Hon arbetar just nu halvtid på folkhögskola.  Odlingarna ligger henne varmt om hjärtat samt att bygga jord och ett hållbart ekosystem på gården. Regenerativt jordbruk är något som just nu inspirerar att tänka kring.

Malte är en 7-årig vetgirig och nyfiken historieberättare med starka känslor, varma kramar och mycket energi. Hans fantasi är enorm och han har tillgång till många låssasvärldar.

Vidar är en 4-årig livsnjutare med ett smittande leende och tvärarga utbrott. Han älskar att leka och rita och upptäcka världen. Det är full fart hela tiden.

För närvarande bor också Amanda, 28 år, här, hon pluggar till lärare och deltar i en del av gårdens verksamhet. En barnfamilj hyr också hus på gården. Volontärer och wwoofare kommer och går.