Vi på gården

Vi människor som bor på gården just nu…

Max har bott i Näsåker länge och är uppvuxen i gröna vågen, med djur och i väglöst land. Han är gårdens stora praktiker, han fixar och trixar med det mesta, han meckar och svetsar, bygger, konstruerar och uppfinner. I ladugården, med korna, finner han ro. Han är också utbildad familjeterapeut. Hans lönearbete är att han är deltidsbrandman, en vecka i månaden.

Emma har bott i Näsåker snart tio år, hon lämnade staden och heltidsarbete för att ekorrhjulet snurrade för snabbt och konsumtionshetsen och prestationspressen blev för stor. Hon har bott många år i Latinamerika. Hon är präst och lönearbetar 15 %. Hon drömmer om retreater på gården och odlingarna ligger henne varmt om hjärtat.

Malte är en 6-årig vetgirig och nyfiken historieberättare med starka känslor, varma kramar och mycket energi. Hans fantasi är enorm och han har tillgång till många låssasvärldar.

Vidar är en 3-årig livsnjutare med ett smittande leende och tvärarga utbrott. Han älskar att leka och rita och upptäcka världen. Det är full fart hela tiden.

Amanda kommer ursprungligen från Stockholm. På dagarna pluggar hon till mellanstadielärare, på distans från Luleå universitet. Hon har läst på en folkhögskola med friluftsinriktning och dras till det naturnära, enkla livet. Hon är gärna ute och vandrar eller paddlar. Hon har bott på gården i tre år, odlar, hjälper till med djuren och trivs framför kaminen i flottarstugan.

Jonathan, Oliva, Johannes och Thea bor i stora huset fram till januari. Sen flyttar de till egen gård i närheten.