Boende under Urkult

camping bussVälkommen till Uppströms festivalcamping!

Uppströms camping är en camping för festivalbesökare som löst biljett till Urkult.

Det är bara under Urkult som vi har camping, resten av året driver vi på Uppströms gård ett småskaligt självhushållningsjordbruk. Därför har vi inte en vanlig campings alla faciliteter utan är en enklare festivalcamping. 

Reception, café, vatten, dass och bastu
Receptionen finns mitt på vår gård.

Cafét finns strax bredvid, i den stora mongoliska jurtan. I cafét kommer det finnas frukost, fika och mat. Som vanligt fairtrade, ekologiskt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt. I cafét kan man inte betala med kort utan kontanter eller swish behövs.

Färskvattenkranar finns uppställda på flera olika ställen på campingområdet. Likaså Bad under Urkultfinns torrdass på flera olika ställen. På två ställen finns det utekök, vid udden och uppe på torpet.

Det finns en vedeldad bastu som du kan boka tid i om du vill ta dig ett bastubad. I bastun kan du också värma vatten och ta dig en dusch med hjälp av hink och skopa.

Det går också att bada i älven som rinner förbi campingen eller så går det att duscha på Näsåkers badhus.

Eldstäder finns på flera ställen.

Campingen och dess olika områden
Campingen är långsträckt, ca 800 meter lång. Från den del av campingen som ligger närmast festplatsen är det 500 meter att gå till festivalområdet, om du tar den närmaste vägen.

Vi har delat upp campingen i fyra olika områden och när du bokar anger du vilket område du vill bo på. Vi har inget rutsystem på campingen, utan när du kommer så väljer du var du vill stå, i det område du valt. Det är helt enkelt först-till-kvarn-principen på platserna. Vi försöker också hålla platser för bilar på parkeringar precis utanför campingområdet.

De olika områdena

Camping kartaNya ängen: Ett lite ojämnt område beläget närmast festivalen. Tältplatser men även en hel del platser för husvagnar och husbilar på grus.

Ängen: Ett större lite jämnare område, utmärkt både för tält och husvagn.

Udden: En udde ut i älven med en lugn plats för ett fåtal tält. På udden finns eventuellt några av våra jurtor också uppställda. I närheten av udden finns ett enkelt utekök med kyl, frys och kokplatta. Det är också där stora jurtan med café finns.

Torpet: En stillsam och lite mer avlägsen del av campingen, endast för tält, på en klippt äng, vid sidan av ett torp. Här finns tillgång till vatten och utedass samt ett utekök utrustat med kyl, frys och spis. Mitt igenom detta område går en järnväg där timmertåg passerar någon gång per dygn. Vid torpet får inga bilar stå. Vill du kan du köra upp bilen för att lasta av. Det gör du dock på egen risk, vägen till torpet är smal, kurvig och brant.

Priser för hela festivalvecka (om du bokar och betalar före 23 juli)

  • Ett tält, 4 x 4 meter, med max 4 Urkultsbesökare kostar 500 kr.
  • Ett tält som är större än 4 x 4 meter eller en husbil/ husvagn med max 4 Urkultsbesökare kostar 650 kr. Elplats för husbil/ husvagn kostar 100 kr extra. Yttertält till husbil/husvagn kostar 100 kr extra.
  • För extrapersoner, alltså när ni är fler än 4 personer i tält eller husvagn, kostar det 100 kr/ person för hela festivalveckan (barn upp till 15 år gratis).
  • Vill du ha bilen inne på campingen (Ängen och Nya ängen) räknas den som tält och kostar 500 kr. Kostnadsfri parkering strax utanför campingområdet brukar dock alltid finnas.

Campingen är öppen från och med måndagen i festivalveckan (27 juli) och priserna gäller för så många dagar som du vill i den veckan.

Villkor för Uppströms camping
Du betalar för en hel festival, det går inte att boka och betala för enstaka nätter.

Priserna ovan är om du betalar hela din campingplats på förhand (sista betalningsdag får du i bekräftelsemailet från oss) till vårt plusgiro på JAK-banken. Föredrar du att endast betala en anmälningsavgift på 100 kr i förväg betalar du enligt priserna ovan då du kommer (då blir det alltså 100 kr dyrare).

Bokar du efter 21 juli så betalar du för din campingplats då du kommer till oss. Även då blir priserna 100 kr högre än de priser som står angivna ovan.

Om du har bokat tidigare än 21 juli men av någon anledning inte betalt in till vårt bankkonto så gäller samma sak, det blir 100 kr dyrare och du betalar då du kommer.

Så här bokar du
Du skickar en bokning till oss via mail, vi bekräftar den och ger dej ett bokningsnummer och ett bankkontonummer i retur på mailen. Du får också ett datum för sista betalningsdag. Du betalar in, antingen hela campingavgiften eller anmälningsavgiften. Sedan är du klar! Vi noterar att du har betalt och det är bara att komma på festival! Spara ditt bokningsnummer och ange det vid ankomsten i receptionen.

OBS! Undvik risken att mail från Uppströms sorteras som skäppost. Väntar du svar från oss? Gå in på inställningar i din egen mail och lägg till ett filter som tillåter mail från vår adress att visas i din inkorg, alternativt håll ett öga på din skräppost så att du slipper missa mail från Uppströms.

Tält under Urkult

Boka här!          

Avbokningar
Om du avbokar din plats senast 28 juli får du tillbaka alla pengar förutom 100 kronor.

Har du några frågor så ring Emma, på telefon 070-274 64 55.

Du är varmt välkommen till Uppströms camping! Vi hoppas på en alldeles underbar festival!