Boende under Urkult

camping bussVälkommen till Uppströms festivalcamping!

Uppströms camping är en camping för festivalbesökare som löst biljett till Urkult.

Det är bara under Urkult som vi har camping, resten av året driver vi på Uppströms gård ett småskaligt självhushållningsjordbruk. Därför har vi inte en vanlig campings alla faciliteter utan är en enklare festivalcamping. 

Volontärer- vi har nu tillräckligt med volontärer
Vi söker volontärer till årets Urkult, med olika ansvarsområden. Vi söker:

  • tre bastuvärdar som ser till att tända bastun och fixa iordning den på morgonen och kolla av att den ser okej ut under dagen (bastun är igång onsdag-lördag och ni bestämmer tillsammans hur ni helst vill dela upp vem som gör vad)
  • två parkeringsvärdar som hjälper till på parkeringen under onsdagen och/ eller torsdagen (antingen hjälps ni åt båda dagarna eller så tar ni en dag var)
  • sex campingvärdar som hjälper till att placera ut tält och husvagnar på campingen på onsdagen och/ eller torsdagen (antingen hjälps ni åt båda dagarna eller så delar ni upp dagarna mellan er)
  • två eld- och mysvärdar som ställer iordning och kollar av eldstäderna på campingen och som ser till att ved finns. Eld- och mysvärdarna får gärna fixa fler grejer för att höja mysfaktorn på campingen.

Alla volontärer samlas klockan 12 på tisdagen (2 augusti), vi bjuder på lunch och sen går vi igenom ansvarsområdena och delar upp arbetsuppgifter. Vi avslutar med att laga middag och äta tillsammans och efteråt kan den som vill ta ett bastubad. Volontärerna får gratis boende under festivalen och vi bjuder på lunch och middag på tisdagen.

Reception, café, vatten, dass och bastu
Receptionen finns mitt på vår gård.

Cafét finns strax bredvid, i den stora mongoliska jurtan. I cafét kommer det finnas frukost, fika och mat.

Färskvattenkranar finns uppställda på flera olika ställen på campingområdet. Likaså Bad under Urkultfinns torrdass på flera olika ställen. På två ställen finns det utekök, vid udden och uppe på torpet.

Det finns en vedeldad bastu som du kan boka tid i om du vill ta dig ett bastubad. I bastun kan du också värma vatten och ta dig en dusch med hjälp av hink och skopa.

Det går också att bada i älven som rinner förbi campingen eller så går det att duscha på Näsåkers badhus.

Eldstäder finns på flera ställen.

Öppen scen
Nytt för i år är att det finns en öppen akustisk scen vid uteköket, alldeles vid älvkanten. Det är fritt fram för den som vill att uppträda där.

Campingen och dess olika områden
Campingen är långsträckt, ca 800 meter lång. Från den del av campingen som ligger närmast festplatsen är det 500 meter att gå till festivalområdet, om du tar den närmaste vägen.

Vi har delat upp campingen i tre olika områden och när du bokar anger du vilket område du vill bo på.

Ängen:
ÄNGEN ÄR FULLBOKAD!
Campingens största område, sträcker sig i en smal remsa på flera hundra meter längs älven. Här finns det plats för både tält och husvagnar.
Udden:
UDDEN ÄR FULLBOKAD!
En udde ut i älven med en lugn plats för ett fåtal tält. På udden finns eventuellt några av våra jurtor också uppställda. I närheten av udden finns ett enkelt utekök med kyl, frys och kokplatta. Det är också där stora jurtan med café finns.
Torpet:
TORPET ÄR FULLBOKAT!

En stillsam och lite mer avlägsen del av campingen, endast för tält, på en klippt äng, vid sidan av ett torp. Här finns tillgång till vatten och utedass samt ett utekök utrustat med kyl, frys och spis. Vid torpet får inga bilar stå. Vill du kan du köra upp bilen för att lasta av. Det gör du dock på egen risk, vägen till torpet är smal, kurvig och brant.

Vi har inget rutsystem på campingen, utan när du kommer så väljer du var du vill stå, i det område du valt. Det är helt enkelt först-till-kvarn-principen på platserna. Vi försöker också hålla platser för bilar på parkeringar precis utanför campingområdet.

Priser för hela festivalvecka 

  • Ett tält kostar 500 kronor (max 4 vuxna).
  • En husbil eller husvagn kostar 700 kronor (max 4 vuxna)
  • För extrapersoner, alltså om det är fler än 4 personer per tält eller husvagn, kostar det 100 kr extra per extraperson (barn upp till 15 år gratis).
  • Vill du ha bilen inne på campingen (Ängen) räknas den som tält och kostar 500 kr. Kostnadsfri parkering strax utanför campingområdet brukar dock alltid finnas.

Campingen är öppen från och med måndagen i festivalveckan (1 augusti) och priserna gäller för så många dagar som du vill i den veckan. Kommer du redan på måndagen kan vi dock inte garantera att allt har hunnit bli färdigfixat…

Så här bokar du
Du skickar en bokning till oss via mail (boka@uppstroms.se). Där skriver du vilket område du vill boka in dig på och om du har tält, husvagn, husbil eller bil. Du får ett svarsmail från oss med bekräftelse på att vi tagit emot din bokning. Du betalar i receptionen när du kommer till campingen. Betala via swish eller med kontanter. 

Boka här!          

Har du några frågor så ring Emma på telefon 070-274 64 55.

Du är varmt välkommen till Uppströms camping! Vi hoppas på en alldeles underbar festival!