Torparstugan

Från och med 1 juli 2024 hyr vi ut torparstugan till personer som vill besöka oss. Torparstugan ligger lummigt och avskilt, uppe på en höjd, vid en ladugård och jordkällare, intill odlingar och betesängar. En liten stig leder ner till Ångermanälven där vedeldad bastu och brygga finns.

Torparstugan består av ett stort och ett litet sovrum med två sängar i varje rum och ett stort kök. Extrasängar finns att tillgå, fråga efter det vid bokningen. Strax utanför stugan finns ett utedass och nere på gården finns dusch.

Utanför torparstugan finns en stor trädgård.

En liten bit från torpet finns gården som torpet hör till. Där finns badstrand och gårdens café som är öppet då och då.

Torparstugan ligger på en gård. Det betyder att trots att ni bor lite avskilt så kan ni hamna mitt i en höskörd med traktorer som kör förbi. Ni kan också höra tuppar som galer och kor som råmar. Eller se en skock får springa förbi som håller på att flyttas från ett bete till ett annat.

Ni får gärna låna bastun. Där kan man basta och även värma upp vatten för att ta sig en dusch med hjälp av hink och skopa eller ta sig ett dopp i älven. 

Kanoter och roddbåt finns att låna och djuren på gården får man gärna hälsa på. Man får också gärna strosa omkring bland odlingarna.

Pris:
– Torparstugan kostar 1000 kronor per natt att hyra. Om stugan hyrs en hel vecka blir det 20 % rabatt.
– I priset ingår inte lakan och handduk. Det går att hyra extra för 100 kronor/ person.

Ni städar själva när ni åker, bäddar sängarna, dammsugar och tömmer soporna.

Roddbåtar och kanoter kostar inget att använda. Är de lediga så är det bara att använda dem.

Om ni tänder bastun själva kostar inte heller den något att använda. Ved finns på plats i bastun liksom en instruktion hur bastun används. Är det många gäster på gården behöver ni komma överens om vem som använder bastun när. Vissa dagar kan bastun vara bokad för ett särskilt sällskap och då går den inte att låna. Men oftast är den tillgänglig.

In- och utcheckning
Ni har tillgång till stugan från kl 14 den dag ni anländer och ni behöver lämna stugan kl 12 den dag ni åker. 

Boka
För att boka, ring Emma Nyman, 070-274 64 55, eller maila boka@uppstroms