Om oss

Vi människor som bor på gården just nu…

Max har bott i Näsåker länge och är uppvuxen i gröna vågen, med djur och i väglöst land. Han är gårdens stora praktiker, han fixar och trixar med det mesta, han meckar och svetsar, bygger, konstruerar och uppfinner. I ladugården, med korna, finner han ro. Han är också utbildad familjeterapeut. Hans lönearbete är att han är deltidsbrandman, en vecka i månaden.

Emma har bott i Näsåker några år, hon är mer nybörjare i självhushållningslivet, hon lämnade staden och heltidsarbete för att ekorrhjulet snurrade för snabbt och konsumtionshetsen och prestationspressen blev för stor. Hon har bott många år i Latinamerika. Hon är präst och lönearbetar 15 %, i en telefonjour på nätterna. Odlingarna ligger henne varmt om hjärtat och hon sköter gårdens administration.

Malte är en snart 5-årig filosof och historieberättare med starka känslor och mycket energi. Hans fantasi är enorm och han har tillgång till många låssasvärldar. Hans största intresse är djur av alla de slag.

Vidar är en snart 2-årig livsnjutare som har glimten i ögat och ett smittande leende. Han älskar att klättra och hans nyfikenhet för honom in i både möjliga och omöjliga små projekt. Ingen kan stampa med fötterna som han när han är arg.

Amanda är Näsåkersbo sedan 1,5 år tillbaka och kommer ursprungligen från Stockholm. På dagarna pluggar hon till mellanstadielärare, på distans från Luleå universitet. Hon har läst på en folkhögskola med friluftsinriktning och dras till det naturnära, enkla livet. Hon är gärna ute och vandrar eller paddlar. Självhushållningslivet är något nytt för henne och förra sommaren var hennes första odlingssäsong. Hon är nyfiken på att lära sig mer om både djur och odlingar och trivs framför kaminen i flottarstugan.

Daniel är uppväxt i en förort till Stockholm och har de senaste 10 åren bott på olika platser i Sverige och har i letandet efter ett enklare och mer hållbart liv hamnat på Uppströms. Han tycker om friluftsliv, hantverk, musik och livet på gården. Han lönearbetar som timvikarie inom vården samt då och då som timmerman.

Ida och Daniel bor i stora huset fram till sommaren. Sen flyttar de till egen gård i närheten.