Mongolisk jurta

Jurtorna går inte att hyra för tillfället- besöksverksamheten är pausad just nu. 

Röd jurtaVåra jurtor kommer från Mongoliet. Många mongoler bor fortfarande i jurta året om, det husliknande tältet är lätt att packa ihop och ta med sig då man vill flytta men ger samtidigt värme och en ombonad känsla med de tjocka ullväggarna.

Vi har sex jurtor utplacerade hos oss, på udden vid älvkanten. Jurtorna är fem meter i diameter och i varje jurta finns två sängar. I jurtorna finns antingen vedspis eller kamin och det finns element.

orangeKök delas med de andra jurtorna.

Utedass finns på flera ställen, med toapapper och alcogel.

I vår vedeldade bastu kan man basta och även värma upp vatten för att ta sig en primitiv dusch. Man kan så klart också alltid ta sig ett uppfriskande dopp i Ångermanälven. Det finns både brygga och badstrand.

Cyklar, kanoter och roddbåtar finns att låna och djuren på gården får man gärna både klappa och hjälpa till att sköta om man säger till. Man får även hjälpa till med gårdens övriga aktiviteter om man vill.

Jurtan i vikenPriser:

  • En person 350 kr / natt
  • Två personer 500 kr / natt
  • Extrasäng 150 kr / natt, barn upp till 15 år gratis i extrasäng.

Veckopris: 25 % rabatt.

I priset ingår lakan och handduk.

Även städning ingår, men vi ser gärna att ni hjälper till med att sortera och tömma soporna och bädda ur sängarna.

DSC_0135Cyklar, roddbåtar och kanoter kostar inget att använda. De måste dock förbokas och kan ibland vara fullbokade.

Om ni tänder bastun själva kostar inte heller den något att använda. Ved finns på plats i bastun liksom en instruktion hur bastun används. Vill ni att vi tänder bastun åt er kostar det 250 kronor. Även bastun måste förbokas och även den kan ibland vara fullbokad.

Frukost kostar 75 kronor per person och förbokas. Frukosten finns framställd i kyl och på serveringsbänk i köket. Var och en plockar fram och gör i ordning sin egen frukost. Var och en diskar också efter sig.

In- och utcheckning
Ni har tillgång till jurtan från kl 14 den dag ni anländer och ni behöver lämna jurtan kl 12 den dag ni åker. Kommer det ingen efter er kan ni ha kvar jurtan så länge ni vill under dagen.