Hyra jurta

Under sommarhalvåret hyr vi ut jurtor till personer som vill göra kortare besök hos oss.

Röd jurtaJurtorna kommer från Mongoliet och det rätta namnet där för jurta är ger. Många mongoler bor fortfarande i ger hela eller delar av året.

Att vi skaffade jurtor berodde mycket på Max förkärlek för nomadlösningar och för det flyttbara och det energieffektiva. Jurtorna kan ställas upp var som helst och de flyttas relativt enkelt. De är sinnrika i sin konstruktion och de värms bara upp just när de används. Vad vi inte tänkte på var att vårt svenska klimat inte är som det mongoliska klimatet. Jurtorna tål regn och fukt dåligt och vi har fått kämpa för att de ska hålla sig torra och fräscha. Kylan går däremot bättre, eldar du i jurtan så stiger temperaturen snabbt.

Vi har sex jurtor utplacerade hos oss, på udden vid älvkanten. Jurtorna är fem meter i diameter och i varje jurta finns två sängar. I jurtorna finns antingen vedspis eller kamin och det finns element.

orangeEtt enkelt utekök finns i båthuset och det delas med de andra jurtorna.

Utedass finns på flera ställen, med toapapper och alcogel.

I vår vedeldade bastu kan man basta och även värma upp vatten för att ta sig en dusch med hjälp av hink och skopa. Man kan så klart också alltid ta sig ett uppfriskande dopp i Ångermanälven. Det finns både brygga och badstrand.

Kanoter och roddbåtar finns att låna och djuren på gården får man gärna både klappa och hjälpa till att sköta om man säger till. Man får även hjälpa till med gårdens övriga aktiviteter om man vill.

Jurtan i vikenPriser:

  • En person 350 kr / natt
  • Två personer 500 kr / natt
  • Extrasäng 150 kr / natt, barn upp till 15 år gratis i extrasäng.

Veckopris: 20 % rabatt.

I priset ingår lakan och handduk.

Även städning ingår, men vi ser gärna att ni hjälper till med att sortera och tömma soporna och bädda ur sängarna.

DSC_0135Roddbåtar och kanoter kostar inget att använda. De måste dock förbokas och kan ibland vara fullbokade.

Om ni tänder bastun själva kostar inte heller den något att använda. Ved finns på plats i bastun liksom en instruktion hur bastun används. Vill ni att vi tänder bastun åt er kostar det 250 kronor. Även bastun måste förbokas och även den kan ibland vara fullbokad.

In- och utcheckning
Ni har tillgång till jurtan från kl 14 den dag ni anländer och ni behöver lämna jurtan kl 12 den dag ni åker. Kommer det ingen efter er kan ni ha kvar jurtan så länge ni vill under dagen.