Retreat 5-8 maj 2016

Här och nu- mitt i allt
tysta dagar med tid för eftertanke och stillhet

imageUppströms gård bjuder in till en tyst retreat den 5-8 maj 2016.

Under några dagar får du tid att tänka dina tankar hela vägen ut. Om vad du står i just nu, om hur du prioriterar och väljer, om hur din plats i världen ser ut.

Dagarna är dina, du gör vad du vill med dem. Vandrar på skogsstigar, lånar cykel och båt för att ta dig en tur i omgivningarna. Sätter dig inne hos fåren och klappar några lamm. Går in i växthuset och ser hur det så smått börjar växa. Stannar upp vid elden, värmer dig lite grann.

Gemensamma samlingar finns för den som vill, fyra gånger per dag, utifrån retreatens tema ”Här och  nu- mitt i allt”. Möjlighet till enskilt samtal med retreatledarna finns också för den som önskar.

120Under måltiderna i Stora jurtan spelas lugn musik. Måltiderna är till stora delar vegetariska, mycket av grönsakerna kommer från gården. Det kött som serveras kommer också från gården. Så långt som möjligt är all mat ekologiskt och fair traid.

I Stora huset finns ett skapande rum där du kan måla och skriva, där finns också ett litet bibliotek.

Varje kväll tänds den vedeldade bastun.

033Du bor i eget rum, antingen i Stora huset eller i jurta. I Stora huset finns toalett utanför rummet. Vid jurtorna finns det utedass. 

Retreaten är inte knuten till någon särskild trosuppfattning utan är öppen för alla.

Retreatledarna har olika bakgrund. Emma Nyman har sin religiösa tillhörighet i Svenska kyrkan där hon arbetar deltid som präst. Max Nyman är steg 1-utbildad psykoterapeut med inriktning på familjeterapi. Han är inte medlem i Svenska kyrkan, styrka och större perspektiv finner han i skogen, i vardagens liv och i sitt innersta. Tillsammans driver Emma och Max Uppströms gård. Det är ett litet självhushållande jordbruk med gårdscafé och enkel retreat- och kursverksamhet och ligger precis vid Ångermanälvens strand. Mer om Emma och Max kan du läsa här.

Kostnad
Kostnad för hela retreaten är 2200 kronor. Du betalar in avgiften till vårt bankgiro. Avbokar du efter att du har betalt tar vi ut en avbokningsavgift på 500 kronor. Avbokar du 28 april eller senare tar vi ut 1000 kronor i avbokningsavgift. Om du kan visa upp ett sjukintyg behöver du inte betala en avbokningsavgift. Du behöver inte heller betala en avbokningsavgift om det finns en annan person som kan ta din plats på retreaten. 

Boka
Boka genom att ringa Emma på telefon 070-274 64 55 eller genom att skicka ett mail via vår bokningssida. Klicka här för att komma till bokningssidan.

143Hitta hit
Klicka här för att se hur du hittar hit. 

Kommer du med kollektivtrafik och det inte finns buss som passar från Sollefteå till Näsåker så hämtar vi dig i Sollefteå. 

Upplägg på retreaten
Torsdag
Ankomst och incheckning
17:30 Middag
Därefter information och sedan inleds tystnaden
20:30 Kvällsfika i jurtan

Fredag och lördag
8:30 Mjuk rörelse och andning
9:00 Frukost
11:00 Tankar vid elden
mossa-1.jpg12:30 Lunch
15:00 Tankar vid elden
17:30 Middag
20:00 Närvaro och avslappning
20:30 Kvällsfika

Söndag
8:30 Mjuk rörelse och andning
9:00 Frukost
11:00 Tankar vid elden
12:30 Lunch
Tystnaden bryts.

Den som vill åker hem utan att prata med någon. Den som vill stannar på en kopp te och pratar lite grann efter att tystnade har brutits.