Boende under Urkult

camping bussURKULT 2023

CAMPINGEN ÄR FULLBOKAD!

Välkommen till Uppströms festivalcamping!

Uppströms camping är en camping för festivalbesökare som löst biljett till Urkult.

Det är bara under Urkult som vi har camping, resten av året driver vi på Uppströms gård ett småskaligt självhushållningsjordbruk. Därför har vi inte en vanlig campings alla faciliteter utan är en enklare festivalcamping. 

Volontärer
Vi har nu tillräckligt med volontärer!

 • tre personer som vill komma i förväg och dagarna innan bygga upp ett nytt vedeldat utekök. FULLT!
 • tre bastuvärdar som ser till att tända bastun och fixa iordning den på morgonen och kolla av att den ser okej ut under dagen (bastun är igång onsdag-söndag och ni bestämmer tillsammans hur ni helst vill dela upp vem som gör vad) FULLT!
 • två parkeringsvärdar som hjälper till på parkeringen under onsdagen och/ eller torsdagen (antingen hjälps ni åt båda dagarna eller så tar ni en dag var) FULLT!
 • två campingvärdar som hjälper till att placera ut tält och husvagnar på campingen på onsdagen och/ eller torsdagen (antingen hjälps ni åt båda dagarna eller så delar ni upp dagarna mellan er) FULLT!
 • två eld- och mysvärdar som ställer iordning och kollar av eldstäderna på campingen och som ser till att ved finns. Eld- och mysvärdarna får gärna fixa fler grejer för att höja mysfaktorn på campingen. FULLT!
 • vill du hjälpa till på annat sätt så hör av dig så ser vi vad vi kan hitta på!

Volontärer samlas klockan 14 på tisdagen (1 augusti), vi går vi igenom ansvarsområdena och delar upp arbetsuppgifter. Vi äter middag tillsammans och efteråt kan den som vill ta ett bastubad. Volontärerna får gratis boende under festivalen och vi bjuder på middag och bastu på tisdagen.

Reception, café, vatten, dass och bastu
Receptionen finns mitt på vår gård.

Cafét finns strax bredvid, i den stora mongoliska jurtan. I cafét kommer det finnas frukost, fika och mat, närproducerat, ekologiskt och fairtrade i så hög utsträckning som möjligt.

Färskvattenkranar finns uppställda på flera olika ställen på campingområdet. Likaså Bad under Urkultfinns torrdass på flera olika ställen. På två ställen finns det utekök, vid udden och uppe på torpet.

Det finns en vedeldad bastu som du kan boka tid i om du vill ta dig ett bastubad. I bastun kan du också värma vatten och ta dig en dusch med hjälp av hink och skopa.

Det går också att bada i älven som rinner förbi campingen eller så går det att duscha på Näsåkers badhus.

Eldstäder finns på flera ställen.

Öppen scen
Det finns en öppen akustisk scen vid uteköket, alldeles vid älvkanten. Det är fritt fram för den som vill att uppträda där.

Campingen och dess olika områden
Campingen är långsträckt, ca 800 meter lång. Från den del av campingen som ligger närmast festplatsen är det 500 meter att gå till festivalområdet, om du tar den närmaste vägen.

Vi har delat upp campingen i tre olika områden och när du bokar anger du vilket område du vill bo på.

Ängen:
ÄNGEN ÄR FULL!
Campingens största område, sträcker sig i en smal remsa på flera hundra meter längs älven. Här finns det plats för både tält och husvagnar. Den delen av ängen som ligger närmast bron och festival området brukar vara högljuddare än den delen som ligger närmare vår gård.

Udden:
UDDEN ÄR FULL!
En udde ut i älven med en lugn plats för ett fåtal tält. På udden finns våra jurtor också uppställda. I närheten av udden finns ett enkelt utekök med kyl, frys, mikro och spis. Det är också där stora jurtan med café finns.

Torpet:
TORPET ÄR FULLT!
En stillsam och lite mer avlägsen del av campingen, endast för tält, på en klippt äng, vid sidan av ett torp. Här finns tillgång till vatten och utedass samt ett utekök utrustat med kyl, frys och spis. Vid torpet får inga bilar stå. Vill du kan du köra upp bilen för att lasta av. Det gör du dock på egen risk, vägen till torpet är smal, kurvig och brant. Genom den här delen av campingen går det en järnväg och några gånger per dygn åker det förbi timmertransporter.

Vi har inget rutsystem på campingen, utan när du kommer så väljer du var du vill stå, i det område du valt. Det är helt enkelt först-till-kvarn-principen på platserna. Vi försöker också hålla platser för bilar på parkeringar precis utanför campingområdet. Mitt i campingområdet går det en brandgata.

Priser för hela festivalvecka 

 • Ett tält eller en van/ bil på campingområdet kostar 800 kronor (max 4 vuxna)
 • Ett litet 1-2-manna tält (såna låga fjäll- eller vandringstält utan stora biutrymmen) kostar 600 kronor (max 2 vuxna).
 • En husbil eller husvagn kostar 1000 kronor (max 4 vuxna)
 • Förtält till husvagn kostar 300 kronor
 • För extrapersoner, alltså om det är fler än 4 personer per tält eller husvagn, kostar det 100 kr extra per extraperson (barn upp till 15 år gratis).

Kostnadsfri parkering för bilar finns strax utanför campingområdet. Det brukar alltid finnas plats där.

Campingen är öppen från och med måndagen i festivalveckan (31 juli) och priserna gäller för så många dagar som du vill i den veckan. Kommer du redan på måndagen garanterar vi dock inte att allt har hunnit bli färdigfixat…

Så här bokar du
Du skickar en bokning till oss via mail (boka@uppstroms.se). Där skriver du vilket område du vill boka in dig på och om du har tält, husvagn, husbil eller bil. Du får ett svarsmail från oss med bekräftelse på att vi tagit emot din bokning. I det mailet får du ett bokningsnummer och betalningsinformation (betalning sker i förväg till vårt bankkonto på JAK-banken). Bokningsnumret använder du när du betalar. Du tar även med dig bokningsnumret till incheckningen så hittar vi lätt din bokning. 

Sista dagen att betala in till bankkontot är 24 juli. Har du inte hunnit betala/ boka innan dess betalar du när du kommer till campingen. Du kan då betala via swish eller med kontanter. Betalar du på plats blir det 100 kronor dyrare än ordinarie pris. 

Om du har betalt en campingplats men behöver avboka får du fram till 29 juli tillbaka alla pengar du betalt in utom hundra kronor. Efter det får du inte tillbaka pengarna du lagt ut. Däremot kan du sälja vidare din campingplats om du skulle vilja.

Boka här!          

Har du några frågor så ring Emma på telefon 070-274 64 55.

Du är varmt välkommen till Uppströms camping! Vi hoppas på en alldeles underbar festival!