Boende under Urkult 2018

camping bussVälkommen till Uppströms festivalcamping!

ENDAST PLATSER KVAR PÅ TORPET!

Uppströms camping är en camping för festivalbesökare som löst biljett till Urkult 2018.

Det är bara under Urkult som vi har camping, resten av året driver vi på Uppströms gård ett småskaligt självhushållningsjordbruk. Därför har vi inte en vanlig campings alla faciliteter utan är en enklare festivalcamping. 

OBS!!! Totalt eldningsförbud
På grund av den extrema torkan råder totalt eldningsförbud på campingen. Det innebär att all öppen eld är förbjuden. Detta innefattar stormkök, engångsgrillar, stearinljus, värmeljus och att elda i eldstad. Vi är ledsna för det här, men torkan är jordklotets sätt att säga ifrån: ”Nu räcker det!”

För att försöka underlätta matlagningen ska vi fixa några extra spisar/ spisplattor förutom de spisar som finns i uteköken. Det kommer också finnas tillgång till vattenkokare och mikro.

Reception, café, vatten, dass och bastu
Receptionen finns mitt på vår gård.

Cafét finns strax bredvid, i den stora mongoliska jurtan. I cafét kommer det finnas frukost, fika och mat. Som vanligt fairtrade, ekologiskt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt. I cafét kan man inte betala med kort utan kontanter eller swish behövs.

Färskvattenkranar finns uppställda på flera olika ställen på campingområdet. Likaså Bad under Urkultfinns torrdass på flera olika ställen.

Det finns en vedeldad bastu som du kan boka tid i om du vill ta dig ett bastubad. I bastun kan du också värma vatten och ta dig en dusch med hjälp av hink och skopa.

Det går också att bada i älven som rinner förbi campingen eller så går det att duscha på Näsåkers badhus.

Eldstäder finns på flera ställen.

Campingen och dess olika områden
Campingen är långsträckt, ca 800 meter lång. Från den del av campingen som ligger närmast festplatsen är det 500 meter att gå till festivalområdet, om du tar den närmaste vägen.

Vi har delat upp campingen i fyra olika områden och när du bokar anger du vilket område du vill bo på. Vi har inget rutsystem på campingen, utan när du kommer så väljer du var du vill stå, i det område du valt. Vi försöker också hålla platser för bilar på parkeringar precis utanför campingområdet.

De olika områdena

Camping kartaNya ängen: NYA ÄNGEN ÄR FULLBOKAD! Ett lite ojämnt område beläget närmast festivalen. Tältplatser men även en hel del platser för husvagnar och husbilar på grus.

Ängen: ÄNGEN ÄR FULLBOKAD! Ett större lite jämnare område, utmärkt både för tält och husvagn, med några få elplatser i bortre änden. ELPLATSERNA ÄR SLUT!

Udden: UDDEN ÄR FULLBOKAD! En udde ut i älven med en lugn plats för ett fåtal tält. På udden finns också våra jurtor uppställda. I närheten av udden finns ett enkelt utekök med kyl, frys och kokplatta.

Torpet: En stillsam och lite mer avlägsen del av campingen, endast för tält, på en klippt äng, vid sidan av ett torp. Här finns tillgång till vatten och utedass samt ett utekök utrustat med kyl, frys och spis. Mitt igenom detta område går en järnväg där timmertåg passerar någon gång per dygn. Vid torpet får inga bilar stå. Vill du kan du köra upp bilen för att lasta av. Det gör du dock på egen risk, vägen till torpet är smal, kurvig och brant.

Priser för hela festivalvecka (om du bokar och betalar före 24 juli)

  • Ett tält, 4 x 4 meter, med max 4 Urkultsbesökare kostar 500 kr.
  • Ett tält som är större än 4 x 4 meter eller en husbil/ husvagn med max 4 Urkultsbesökare kostar 650 kr. Elplats för husbil/ husvagn kostar 100 kr extra. Yttertält till husbil/husvagn kostar 100 kr extra.
  • För extrapersoner, alltså när ni är fler än 4 personer i tält eller husvagn, kostar det 100 kr/ person för hela festivalveckan (barn upp till 15 år gratis).
  • Vill du ha bilen inne på campingen (Ängen och Nya ängen) räknas den som tält och kostar 500 kr. Kostnadsfri parkering strax utanför campingområdet brukar dock alltid finnas.

Campingen är öppen från och med måndagen i festivalveckan (30 juli) och priserna gäller för så många dagar som du vill i den veckan.

Villkor för Uppströms camping
Du betalar för en hel festival, det går inte att boka och betala för enstaka nätter.

Priserna ovan är om du betalar hela din campingplats på förhand (sista-betalnings-dag får du i bekräftelsemailet från oss) till vårt plusgiro på JAK-banken. Föredrar du att endast betala en anmälningsavgift på 100 kr i förväg betalar du enligt priserna ovan då du kommer (då blir det alltså 100 kr dyrare).

Bokar du efter 24 juli så betalar du för din campingplats då du kommer till oss. Även då blir priserna 100 kr högre än de priser som står angivna ovan.

Om du har bokat tidigare än 24 juli men av någon anledning inte betalt in till plusgirot så gäller samma sak, det blir 100 kr dyrare och du betalar då du kommer.

Så här bokar du
Du skickar en bokning till oss via mail, vi bekräftar den och ger dej ett bokningsnummer, ett plusgironummer och ett OCR-nummer i retur på mailen. Du får också ett datum för sista-betalnings-dag. Du betalar in, antingen hela campingavgiften eller anmälningsavgiften. Sedan är du klar! Bara att komma på festival! Spara ditt bokningsnummer och ange det vid ankomsten i receptionen.

OBS! Undvik risken att mail från Uppströms sorteras som skäppost. Väntar du svar från oss? Gå in på inställningar i din egen mail och lägg till ett filter som tillåter mail från vår adress att visas i din inkorg, alternativt håll ett öga på din skräppost så att du slipper missa mail från Uppströms.

Tält under Urkult

Boka här!          

Avbokningar
Om du avbokar din plats senast 31 juli får du tillbaka alla pengar förutom 100 kronor.

Har du några frågor så ring Emma, på telefon 070-274 64 55.

Du är varmt välkommen till Uppströms camping! Vi hoppas på en alldeles underbar festival!